Thema:
Eenzaamheid

Je soms alleen voelen is perfect normaal. Het gevoel helpt je om anderen op te zoeken. Denk aan de eerste weken op een nieuwe school. Je hebt tijd nodig om nieuwe mensen te leren kennen.
Eenzaamheid is een moeilijk begrip. Het heeft in feite niets te maken met alleen zijn maar het is eerder een gemis in je sociale relaties dat negatief en pijnlijk aanvoelt. Het cruciale element is verbondenheid. Probeer je niet af te sluiten van de wereld maar ga in gesprek! Volgens onderzoekers is praten de eerste stap in de goede richting.
Bekijk de trailers
CIJFERTJES
Bijna 50 % van de jongeren en twintigers in België geeft aan zich soms eenzaam te voelen. Voel je dus niet alleen als je dit gevoel al eens ervaren hebt. 6 op 10 voelt zich door de Covid pandemie eenzamer dan normaal, doordat ze minder sociaal contact hebben. Meerdere onderzoeken laten zien dat het gevoel van eenzaamheid een grote impact heeft op het welzijn van de jongeren.WAT NU?
Misschien komt het je bekend voor: de vicieuze cirkel van negatieve gedachten – ‘niemand is er voor mij’, ‘ik ga zelf niets sturen want het kan hun niet schelen hoe ik mij voel’ – waarin je belandt als je je eenzaam voelt. Negeer deze gedachten en probeer de cirkel zelf te doorbreken! Er zijn veel mensen net heel blij als ze iets van je horen.ONZE MINISERIES
Je kan onze miniseries gratis bekijken! Klik gewoon door op THEMA'S en ga op ontdekking.Ontdek het gratis lespakket Doorsch(r)ijnend
Mede mogelijk gemaakt door: AG Insurance
Bekijk lespakketAlle lespakketten over: Eenzaamheid

Alle lespakketten:








ED to the rescue! 24/7
EDden vraagske of een probleemke?
LiggED gevoelig of EDdet gat?
ED TV helpt jongeren om gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken met boeiend en leerrijk videomateriaal.



ED CHAT
ZegED maar!
ED your service
ED your service
