Thema:

Gezonde voeding

Je wilt gezond eten, meer bewegen of minder lang stilzitten? Belangrijkste boodschap: elke kleine verbetering is een stap vooruit. Hou het vooral haalbaar voor jezelf. Eet en beweeg jij volgens de voedings- en bewegingsdriehoek? Hoeveel zit je dagelijks? Geen idee en ben je toch benieuwd? Doe af en toe een check maar focus je er niet te veel op. Er is niet zo iets als het schoonheidsideaal. Wel een gezondheidsideaal.    
Icon play

CIJFERTJES

Het is algemeen geweten dat jongeren veel te weinig water drinken, namelijk gemiddeld 600 ml per dag. Daartegenover drinken Belgische jongeren heel veel gesuikerde dranken: gemiddeld 234 ml per dag voor 10- tot 13-jarigen. En de 14- tot 17- jarigen halen zelfs 246 ml per dag, daarmee zijn zij de koplopers van alle leeftijdsgroepen. Daarbovenop zijn de Belgische jongeren ook de grootste slokoppen in de restgroep. Ongeveer 21% van de jongeren snoept elke dag zoetwaren en chocolade. Gelukkig eet 89% van de jongeren dagelijks hun portie groenten. In tegenstelling tot de groenten laten de jongeren fruit (fruitsap niet inbegrepen) meer links liggen. Maar 17% van de jongeren (14 tot 22 jaar) eet dagelijks de aanbevolen hoeveelheid fruit.

WAT NU?

Ideaal zou zijn dat de gemiddelde Vlaming meer: vocht opneemt, groenten verorbert, fruit binnenspeelt, peulvruchten eet, kiest voor noten en zaden of kiest voor de volkoren variant van brood en andere graanproducten En daarnaast minder: vlees eet of producten uit de restgroep kiest.

ONZE MINISERIES

Je kan onze miniseries bekijken via een schoolabonnement. In 'Tafel voor 4' leren we Miel, Bas en Saar kennen. Miel is een fervente sporter en probeert de beste voeding voor zijn lichaam te zoeken. Bas heeft het te druk voor een ontbijt en houdt van een energiekick en Saar houdt dan weer van ‘gezond verstand’ en een gezellig familieontbijt.

Alle lespakketten over: Gezonde voeding

Alle lespakketten:

Card image cap

Dit lespakket is enkel beschikbaar voor abonnees

Contacteer ons
Pesten LenNERD
Card image cap

Dit lespakket is enkel beschikbaar voor abonnees

Contacteer ons
Pesten Raket naar de maan
Card image cap

Dit lespakket is enkel beschikbaar voor abonnees

Contacteer ons
Pesten GeSMOOR

In samenwerking met deze partners:

ED to the rescue! 24/7

EDden vraagske of een probleemke?

LiggED gevoelig of EDdet gat?

INSTA ED

VolgED maar!
Meer dan de moeite!
Check it out
Ed Insta Robot with Instagram open on mobile device

ED PLAY

Free video's for y'all!
EDde ze al gezien?
Check it out
Ed Play Robot watching Ed play television

ED FORUM

Deel, zoek, vind, praat, vraag...
Alles kan!
Check it out
Ed Forum Robot with text balloons

ED CHAT

ZegED maar!
ED your service, 24/7
Check it out
Ed Chat Robot with chat interface