Thema:

Seksualiteit

Seksualiteit en je eigen seksuele ontwikkeling is natuurlijk een heel breed begrip. Dit begint al heel vroeg als kind en als puber wordt je ongetwijfeld met heel veel vragen geconfronteerd. Ontzettend belangrijk bij alles wat met seksualiteit te maken heeft, is dat jij alleen of jij en je partner je goed voelt bij alles wat er gebeurt. Dit is voor iedereen anders en respect voor jezelf en voor de ander is hierbij heel belangrijk. Laat niemand anders bepalen wat je grenzen zijn, dat kan en mag jij alleen.
Icon play

CIJFERTJES

Een meerderheid van de jongeren wil dat de school meer tijd vrijmaakt om over seks te praten, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Gent. 45% van de jongeren zegt dat de leraar biologie de belangrijkste informant is over seks. Leerlingen gaan ook dikwijls ten rade bij jongeren van hetzelfde geslacht (35%) en hun moeder (33%). Toch zegt één jongere op de tien dat hij nog nooit les heeft gekregen over anticonceptie, seksueel overdraagbare ziekten, tienerzwangerschap en de seksuele activiteit, maar evengoed over abortus en gevoelens rond seksualiteit.

EN NU?

Je kan op veel plaatsen terecht als je vragen hebt rond alles wat met seksualiteit te maken. Onze partner Sensoa is hier het meest in gespecialiseerd, maar neem ook zeker een kijkje bij Wat Wat of specifiek bij Wel Jong Niet Hetero vzw voor alle vragen rond LGBT.

ONZE MINISERIES

Je kan onze miniseries bekijken via een schoolabonnement. In 'Raket naar de maan' gaat een groep jongeren op kamp. Dé ideale gelegenheid om heel wat testosteron tentoon te spreiden, denken sommigen. Maar of iedereen daar hetzelfde over denkt? Ontdek het in dit verhaal.

Alle lespakketten over: Seksualiteit

Card image cap

Dit lespakket is enkel beschikbaar voor abonnees

Contacteer ons
Pesten Raket naar de maan

In samenwerking met deze partners:

ED to the rescue! 24/7

EDden vraagske of een probleemke?

LiggED gevoelig of EDdet gat?

INSTA ED

VolgED maar!
Meer dan de moeite!
Check it out
Ed Insta Robot with Instagram open on mobile device

ED PLAY

Free video's for y'all!
EDde ze al gezien?
Check it out
Ed Play Robot watching Ed play television

ED FORUM

Deel, zoek, vind, praat, vraag...
Alles kan!
Check it out
Ed Forum Robot with text balloons

ED CHAT

ZegED maar!
ED your service, 24/7
Check it out
Ed Chat Robot with chat interface