Thema:

Pesten

1 jongere op de 5 is het slachtoffer van pesterijen. Dat pesten kent vele vormen: verbaal of fysiek, in levende lijve of online, ... Pesten gaat verder dan eens een ruzie of wat plagerij. Dat is immers heel normaal. Gebeurt het echter niet één keer, maar steeds opnieuw terwijl je duidelijk aangeeft het niet leuk te vinden, dan is dat pesten. En dat kan zware gevolgen hebben. Niets doen is helemaal niet OK. Dan geef je de pesters gelijk en zij voelen zich aangemoedigd. Het slachtoffer voelt zich verraden. Meld het!  
Icon play

CIJFERTJES

1 op 5 jongere geeft aan soms gepest te worden. 1 op 10 is al eens het slachtoffer van cyberpesten. Over het algemeen zijn meisjes vaker het slachtoffer dan jongens. Onderzoek toont aan dat 1 jongere op 20 regelmatig pest.

EN NU?

Praat erover. Geef jezelf zeker niet de schuld en ga naar iemand bij wie je je op je gemakt voelt. Dat kan een vriend, je klastitularis of familie zijn. Maar dat kan best ook een onbekende zijn via één van onze partners.

ONZE MINISERIES

Je kan onze miniseries bekijken via een schoolabonnement. 'LenNERD' is een verhaal over een bijzondere jongen. Anders dan anderen. Sommigen noemen hem raar. Lennerd wordt gepest.

Alle lespakketten over: Pesten

Card image cap

Dit lespakket is enkel beschikbaar voor abonnees

Contacteer ons
Pesten LenNERD

Alle lespakketten:

In samenwerking met deze partners:

ED to the rescue! 24/7

EDden vraagske of een probleemke?

LiggED gevoelig of EDdet gat?

INSTA ED

VolgED maar!
Meer dan de moeite!
Check it out
Ed Insta Robot with Instagram open on mobile device

ED PLAY

Free video's for y'all!
EDde ze al gezien?
Check it out
Ed Play Robot watching Ed play television

ED FORUM

Deel, zoek, vind, praat, vraag...
Alles kan!
Check it out
Ed Forum Robot with text balloons

ED CHAT

ZegED maar!
ED your service, 24/7
Check it out
Ed Chat Robot with chat interface