Drugs

Drugs zijn alle stoffen die je gevoelens, zintuigen en bewustzijn kunnen beïnvloeden. Ze kunnen je oppeppen of verdoven of gewoon veranderen wat je ziet of voelt. Je hebt drugs die toegelaten worden door de wet, zoals alcohol, maar ook drugs die verboden zijn door de wet zoals cannabis, cocaïne, … . De meest gekende softdrug is cannabis. Maar laat ons voor eens en voor altijd duidelijk zijn: cannabis is een illegale drugs en dus verboden, zowel voor minder- als meerderjarigen. Dit betekent dat je geen cannabis in je bezit mag hebben, verkopen, invoeren, produceren of gebruiken.
Icon play

CIJFERTJES

Softdrugs is sterk aanwezig in de jongeren-cultuur. Zo’n 3% van de 14-jarigen heeft wel eens drugs gebruikt. Vanaf hun 18 stijgt dit percentage tot bijna 40%, waar- van zo’n 20% regelmatig gebruikt. Na onderzoek blijkt dat 3% van de jongeren een verhoogd risico heeft op cannabisgerelateerde problemen.

EN NU?

Heb je vragen over drugs? Voor informatie of een eerste advies kan je steeds gratis en anoniem terecht bij De DrugLijn of bij onze partners van De Sleutel. Ook hier is het opnieuw belangrijk om je niet te laten beïnvloeden om gelijk welke drug te proberen.

ONZE MINISERIES

Je kan onze miniseries bekijken via een schoolabonnement. Dit is het verhaal van Jasper die samen met zijn vriendin Lotte hopeloos verloren loopt in het labyrint van drugs, feestjes, alcohol en trips. Dat daar abrupt een einde aan komt, had iedereen zien aankomen, behalve zijzelf.

Meer

ED PLAY

Free video's for y'all!
EDde ze al gezien?
Check it out
Ed Play Robot watching Ed play television

ED FORUM

Deel, zoek, vind, praat, vraag...
Alles kan!
Check it out
Ed Forum Robot with text balloons

In samenwerking met: