Sexting

Als je elkaar wil opwinden via het internet, doe je aan cyberseks. Dat kan door sexting, het doorsturen van pikant getinte boodschappen of beelden via je gsm. Daar is helemaal niets mis mee. Maar onthou wel dat deze beelden makkelijk opgeslagen en verspreid kunnen worden. Ga dus nooit herkenbaar op de foto staan en vermijd andere herkenbare zaken zoals een tattoo of achtergronden.
Icon play

CIJFERTJES

Er zijn wel wat verschillen tussen de leeftijden, maar over het algemeen verstuurt 1 op de 10 jongeren wel eens een seksueel getinte foto van zichzelf. Slechts 6 op 10 verkiest om onherkenbaar op de foto te staan.

EN NU?

Als je beelden ongewild verspreid worden of bij iemand anders terecht komen, ben je slachtoffer van sexting. Dat is strafbaar. Ook als je foto's zou ontvangen en doorsturen, is dit strafbaar. Neem contact op met één van onze partners om hierover te praten.

ONZE MINISERIES

Je kan onze miniseries bekijken via een schoolabonnement. In 'Gekraaktdooreigennaakt' maken we kennis met Casper en Josefien. Beide tieners hebben een intieme foto gedeeld met hun liefje. Casper wist niet dat achter het Facebook account van zijn vriendin twee andere vrienden zaten. Josefiens vriendje kopieerde haar snapchatfoto en stuurde die door naar zijn vrienden. Ze wordt zo hard gepest dat ze een andere school zoekt. Hier botst ze op Casper ...

Meer

ED PLAY

Free video's for y'all!
EDde ze al gezien?
Check it out
Ed Play Robot watching Ed play television

ED FORUM

Deel, zoek, vind, praat, vraag...
Alles kan!
Check it out
Ed Forum Robot with text balloons

In samenwerking met: