Forum

seksueel misbruik

?

Anonieme gebruiker

vorig jaar was ik op kamp met een paar vrienden. In het midden van het kamp kwamen opeens verschillende jongeren naar onze kampplaats en dronken wat met ons mee aan een kampvuur. ik moest opeens naar het toilet en besloot dit alleen te doen want ja wat kan er nu gebeuren dacht ik... 1 van hun was me gevolgd en niemand anders had dat door. Ik kwam uit het toilet en hij stond me op te wachten aan de deur om me vervolgens terug naar binnen te duwen. ik was zo dronken dat ik hem niet volledig kon tegenhouden en sloeg met mijn laatste kracht op zijn gezicht en schopte hem op het been. hij viel neer en ik liep weg... nog nooit heb ik er met iemand over gepraat maar hier kan ik dat anoniem doen waardoor dit mij wel helpt.. dankje!

Reacties

JL

John Ladykiller

Seksueel misbruik komt veel voor. Het vindt plaats in alle lagen van de bevolking, bij Nederlanders en bij allochtonen, door mannen en vrouwen. 1 op de 6 vrouwen heeft er vóór haar zestiende jaar mee te maken gehad. Meestal is de pleger iemand uit de directe omgeving van het kind, zoals een (stief)vader, broer, oom, huisvriend of buurman, soms een (stief)moeder of tante. Ook jongens krijgen met seksueel misbruik te maken. Eén op de drie meldingen bij de politie betreft een jongen. Seksueel misbruik gaat een kind niet in de koude kleren zitten. Het basisvertrouwen wordt verraden en geschonden. Door seksueel misbruik wordt de autonomie en de geestelijke en lichamelijke integriteit aangetast. Het misbruik ondermijnt het gevoel van veiligheid, ondergraaft beelden van zichzelf en van zijn/ haar omgeving. Ervaringen met seksueel misbruik hebben alle elementen van trauma in zich: machteloosheid, acute ontwrichting van het bestaan, extreem onbehagen en geen controle over de gebeurtenis. De gevolgen van deze ervaringen zijn ingrijpend. Ze beïnvloeden een groot deel van het leven, zonder dat het verband tussen de gevolgen/klachten en het misbruik gezien wordt. De klachten ten gevolge van seksueel misbruik verergeren vaak door jarenlang zwijgen over deze ervaringen, uit angst en schaamte. Het is nodig het zwijgen te doorbreken om het seksueel misbruik te kunnen gaan verwerken. Op https://ladykiller.nl/emotioneel-misbruik/ vindt je meer informatie.

?

Anonieme gebruiker

Heel fijn dat je je verhaal hier durft te delen hé! Zo'n ervaring kan je serieus doen schrikken denk ik amai! Ik zou zelf niet weten hoe ik had gereageerd.. maar alle respect dat je van je af hebt gebeten en die jongen serieus hebt weggeduwd. Ik hoop dat je er ondertussen niet teveel meer aan terugdenkt of iets in die aard... je hebt dat super gedaan! Moest je nog erover willen babbelen.. ik babbel zelf altijd heel open over zo'n zaken met mijn vrienden. Sommige mensen heb ik al weten babbelen over zoiets met hun ouders, of iemand anders die je echt goed vertrouwd. Alleszins.. hoedje af voor jou & je moed!