Thema:

Relaties

Jongeren en relaties, dat is waarschijnlijk het meest brede onderwerp waarover je kan praten. Tal van vragen en problemen kunnen hier opduiken. Wat vindt jij belangrijk in een relatie? Mag ik experimenteren met relaties? Wat als mijn ouders mijn lief niet aanvaarden? Mijn vrienden vinden dat ik te veel tijd doorbreng met mijn lief. Ik ben jaloers. Ik zie mijn lief niet meer zitten. Enzovoort... Maar ook echtscheiding is een heel belangrijk onderdeel van veel jongeren hun leven, en dan zeker hoe dit iemand zijn hele leven overhoop kan halen. Hoe breed dit topic ook is, alles heeft steeds te maken met praten en respect voor elkaar. Dat moet de basis zijn in elke relatie en als je daarvan vertrekt, geraak je al een heel eind.
Icon play

CIJFERTJES

Bijna één op de vijf jongeren in Vlaanderen heeft een scheiding meegemaakt. Bij ongeveer één op de vijf kinderen van gescheiden ouders verloopt de echtscheiding met ernstige conflicten. Dit heeft vaak grote psychologische gevolgen voor de jongeren.

WAT NU?

Als je ouders aan het scheiden zijn, voelt het alsof alle zekerheid in je leven verdwijnt. Alsof de grond onder je voeten wegzakt. Weet dat ook jij een stem hebt en dat je ouders naar jou moeten luisteren. Wil je er met iemand over praten, kan je steeds bij één van onze partners terecht. Zij bieden een luisterend oor.

ONZE MINISERIES

Je kan onze miniseries bekijken via een schoolabonnement. De lancering van dit verhaal is voorzien voor het najaar 2021

Alle lespakketten:

In samenwerking met deze partners:

ED to the rescue! 24/7

EDden vraagske of een probleemke?

LiggED gevoelig of EDdet gat?

INSTA ED

VolgED maar!
Meer dan de moeite!
Check it out
Ed Insta Robot with Instagram open on mobile device

ED PLAY

Free video's for y'all!
EDde ze al gezien?
Check it out
Ed Play Robot watching Ed play television

ED FORUM

Deel, zoek, vind, praat, vraag...
Alles kan!
Check it out
Ed Forum Robot with text balloons

ED CHAT

ZegED maar!
ED your service, 24/7
Check it out
Ed Chat Robot with chat interface