Forum

monogamie

?

Anonieme gebruiker

Hey! ik ben Joren, een jongen van 17 jaar en ik ben eigenlijk, euhm, ja, 75 procent homo denk ik. ik heb een vriendje sinds een jaartje en dat loopt allemaal behoorlijk goed, al zijn we niet 'open' over onze relatie. enkel mijn 2 beste vriendinnen en 1 vriend en uiteraard onze ouders weten ervan omdat we niet willen zeggen tegen de wereld dat we homo zijn. MAAR, mijn vriendje, Nicolas, kwam vorige week bij mij op bezoek en op mijn kamer hadden we eerst wat fun gehad met elkaar, wanneer we achteraf op bed wat lagen te chillen. Plots begon hij over een open relatie. Hij zei me dat hij me graag ziet, dat hij echt van me houdt en dat hij ook seksueel zeker tot mij aangetrokken is, maar dat hij niet zich wil vastbinden aan 1 persoon voor de rest van zijn leven. dat monogamie verleden tijd is en dat ik daarover meot nadenken. even wat extra info: ik heb al, voor mijn vriendje, wat geƫxperimenteerd, maar ik ben zijn eerste ventje in bed, dus ik begrijp wel dat hij wil dingen ontdekken en niet voor altijd wil vasthangen aan 1 lichaam. wat moet ik doen? ik weet niet of ik dit aankan?

Reacties

?

Anonieme gebruiker

Hmmm, moeilijk wel.. ik snap ergens wel dat hij zich nie wil vastbinden als ge zijn eerste zijt, maar zoals anderen hier ook zeggen, probeer da gwn met hem te bespreken? Zeg gwn hoe dat gij u daarbij voelt en als jullie daarin niet op dezelfde lijn zitten, moet da ook besproken kunnen worden he... t is veel erger mocht hij je gwn bedriegen, dus op zich wel chill dat hij dat zo open legt

?

Anonieme gebruiker

Denk vooral goed na over wat jij belangrijk vindt in een relatie. Als het voor jou niet okƩ is om een open relatie aan te gaan, dan moet je dat vooral niet doen. Er zijn zeker nog personen op deze planeet die geloven in monogamie & hiervoor willen gaan. Volg je hart en wees eerlijk over wat je voelt!

?

Anonieme gebruiker

dat is egt supermoeilijk, maar praat erover met elkaar en vraag hem wat hij in zijn gedachten heeft. Nicolas lijkt je wel echt graag te zien, dus als jullie elkaar gtaag zien komen jullie wel tot een goeie oplossing!

?

Anonieme gebruiker

hmmm.. ik zou niet willen samen zijn met iemand die niet trouw is aan mij

?

Anonieme gebruiker

Hey, Joren! ik begrijp je helemaal. eerst en vooral zou ik nadenken over hoe je meer naar buiten kan komen met je relatie. het is niet handig om dat allemaal te moeten wegsteken. maar goed, los daarvan, over je vraag. we zijn 2021, niet 1921. de tijd van monogamie is voorbij. er zijn veel andere mogelijkheden dan alleen een monogame relatie. Het lijkt me wel leuk om dingen te ontdekken die niet tot het 'standaard' verhaal behoort. maar zoals altijd, goeie afspraken maken goeie vrienden. bespreek of het enkel seksueel mag zijn, of dat het eerder polyamorie wordt, bespreek of je elkaar op de hoogte brengt, of je erbij wilt zijn, of je dat dan ook gaat doen. En vooral, doe het veilig! Het is niet altijd makkelijk, maar, zeker in de homowereld doe je het beter veilig en gebruik je zeker een condoom. je kan dan nog altijd kiezen om met elkaar het niet veilig te doen, maar met de anderen wel. hoe het ook zij, doe geen domme dingen, praat met elkaar, maak afspraken en laat je op dat vlak vooral leiden door gevoel. het gaat over liefde en seks, dat zijn gevoelszaken