Forum

Wat moet ik doen?

?

Anonieme gebruiker

In mijn klas zit er een meisje die hard gepest wordt. Ikzelf doe hier niet aan mee en ik vind het zielig voor dat meisje maar durf niet te reageren.

Reacties

?

Anonieme gebruiker

of zelf reageren, of da gaan melden aan leerkracht fzo. Nie gwn laf staan toekijken!!

?

Anonieme gebruiker

Ik snap dat dit heel intimiderend kan overkomen om in te grijpen bij pesten, zeker als het over een groep pesters gaat. Kan je het meisje niet in privé eens spreken en vragen hoe het met haar gaat?

?

Anonieme gebruiker

Pesten is echt zwaar en lastig om bij in te grijpen. Als je ook maar iets kleins ziet zitten om te doen (een leerkracht aanspreken, je ouders inschakelen, vrienden worden met dat meisje,...) dan moet je dat zeker doen! Zelfs al is het een kleine hulp.. voor dat meisje gaat het heel veel betekenen!

?

Anonieme gebruiker

Step up your game! Als je iemand ziet die gepest wordt, aarzel dan niet om in te grijpen. Dat maakt van jou zeker niet het volgende doelwit, in tegendeel. Zowel voor jou als voor diegene die gepest wordt is dit belangrijk dat je dit doet, ookal is het niet makkelijk. als je ECHT niet durft, schakel dan een juf of meester in

?

Anonieme gebruiker

Mooi van je dat je hier bij stil staat. Je wil er iets aan doen, maar durft niet of wil niet verklikken. Toch is pesten dodelijk... Heb je al een leerkracht of leerlingenbegeleider of directie ingelicht? Wanner je dit echt niet alleen durft, kan je medeleerlingen vragen of zij het zien zitten mee te gaan? Het kan ook via een anonieme brief zoals je nu deed? En dan kan je het pestslachtoffer ook al te kennen geven dat zij er niet alleen voor staat... Doen! Neem al je moed bij mekaar en doe het! Diegene die gepest wordt, durft vaak niet voor zichzelf op te komen, dus zal die ook niet naar leerkracht stappen... Jouw hulp is nodig!

?

Anonieme gebruiker

En al je haar eens een bericht stuurt via Facebook of instagram?