Forum

pesten

?

Anonieme gebruiker

er word iemand gepest in mijn klas door een paar grote jongens. ik wil echt wel er iets op zeggen maar ik durf echt niet. ik voel me hier wel schuldig over. en als ik het tegen de leraar zeg ben ik een verklikker. en ben ik bang dat ik zelf gepest ga worden wat moet ik nu doen?

Reacties

?

Anonieme gebruiker

Zelf opkomen tegen die 'grote jongens' moet je enorm veel kracht/lef voor hebben. Ik heb het ooit gedurfd maar het was toch maar met een bang hartje. Ik ken een maat die het gewoon eens aan zijn ouders heeft uitgelegd en dan hebben die eens gebeld naar school. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat de school ervan op de hoogte wordt gebracht.. via welke weg maakt minder uit. Hiervoor zorgen is al gigantisch goed & bewonderenswaardig! Mijn respect heb je dan al!

?

Anonieme gebruiker

Mooi van je dat je hier bij stil staat. Je wil er iets aan doen, maar durft niet of wik niet verklikken. Toch is pesten dodelijk... Hopelijk heb je ondertussen leerkrachten of leerlingenbegeleiders of directie ingelicht? Wanner je dit echt niet alleen durft, kan je medeleerlingen vragen of zij het zien zitten mee te gaan? Het kan ook via een anonieme brief zoals je nu deed? En dan kan je het pestslachtoffer ook al te kennen geven dat hij of zij er niet alleen voor staat... Doen! Neem al je moed bij mekaar en doe het! Diegene die gepest wordt, durft vaak niet voor zichzelf op te komen, dus zal die ook niet naar leerkracht stappen... Jouw hulp is nodig!

?

Anonieme gebruiker

Misschien is het geen slecht idee om naar die persoon die gepest wordt te gaan en hem of haar te zeggen dat je die best wel wil steunen. Overtuig die om naar de leerkracht of directie te stappen. En het kan toch niet dat er niet nog anderen zijn die dat ook erg vinden. Probeer samen in groep tegen die pesters op te komen?

?

Anonieme gebruiker

Ik zou toch eens met de leraar gaan praten. Vraag gewoon dat hij niet zegt dat het van jou komt maar dan weet hij het tenminste! Pesten is niet cool, dus moet wel stoppen.