Forum

morningafterpil

?

Anonieme gebruiker

Hoiii Ik zit met iets vervelends. Ik heb 28 september onveilig seks gehad (hij is niet in mij klaargekomen, maar ik weet dat er in voorvocht ook spermacellen zitten). Ik heb dan 29 september de MAP genomen. Ik moest normaal 14 oktober ongesteld worden maar dit is niet gebeurd. Ik ben nu al 6 dagen overtijd. Ik weet niet of het komt door de MAP, heb wel eens gehoord dat heel je cyclus in de war geraakt van die pil. Maar ik ben bang dat ik zwanger ben en stress al vanaf ik de MAP heb ingenomen. Zijn er al dames die dit ook hebben meegemaakt? En kan ik best een zwangerschapstest doen?

Reacties

?

Anonieme gebruiker

Heyyyy, Als je regels 6 dagen overtijd zijn zou ik nog niet meteen in paniek slagen want dat is normaal dat je regels soms overtijd zijn... Maar ik zou toch ook een zwangerschaps test gaan halen voor de zekerheid... Misschien is het ook niet zo'n slecht idee om tegen de persoon te zeggen (met wie je seks hebt gehad) dat je misschien zwanger bent zo kan hij er zich ook op voorbereiden voor het geval dat... Succes!!! Groetjes,

?

Anonieme gebruiker

Hallo, geen dame maar wel een beetje kennis en opzoekwerk! Een MAP heeft inderdaad een ontregelend effect op je menstruatiecyclus omdat deze in feite een grote dosis hormonen is die het uitstoten van de eicel tegenhoudt. Mijn advies is dat je nu even naar de apotheker gaat en een testkitje aanschaft. Testen kan nooit kwaad net zoals een doktersbezoekje als je nog niet zeker bent!